Que sera, sera

Det som skjer, det skjer

Jeg leker Robinson på en fredag

Posted by Anita den januar 19, 2007

TO ROM OG KJØKKEN drives av Alexander Skjefte, Ole-Erik Holmen Løkken og Roar Hildonen, og befinner seg i Carl Johans gt i Trondheim. Lokalene er elegante og stilfulle, og gir et godt førsteinntrykk.

Da vi kom ble vi møtt av en blid og trivelig servitør, som skulle vise seg og være en utmerket vertinne for kvelden. Vi ble plassert på et firemannsbord som var (av)dekket til to (min vanligvis så uromantiske mann hadde bestilt bord på forhånd – hm?).

Vi så gjennom menyen og bestemte oss begge for kamskjell («servert med blomkålpuré og soyasmør»: 155,-) til forrett. Til hovedrett valgte mannen and («Bryst og andelårconfit, bresert endive, kryddersjy og Voisinpoteter»: 249,-), mens jeg gikk for hjort («Utvalgte stykningsdeler av hjort fra Hitra med soppragu, kastanjesaus og småpotet»: 285,-). Desserten valgte vi å utsette til etter vi hadde fått i oss hovedretten.

Kamskjellene lå på en seng av bær- og nøtte-vinagrette som var aldeles nydelig og et perfekt selskap til kamskjellene, som var stekt akkurat passe lenge/lite. En fantastisk start på et måltid som skulle nå uante høyder.

Til forretten valgte vi en  Chablis (glass: 79,-) som var helt OK som følge til maten, men gjorde ikke nummer ut av seg, hverken i positiv eller negativ retning. Det er jo foråvidt et positivt trekk at den ikke overdøvet kamskjellene.

Enter hovedrett. Mannens and ble servert med bladpoteter og en fantastisk saus med smak av honning, mens min hjort lå på en seng av sopp og løk, assistert av en fyldig og smaksrik kastanjesaus og småpoteter. Begge rettene var mildt sagt vellykkede, men av en eller annen grunn klarte de ikke helt å måle seg med resten av måltidet, noe desserten, i hvert fall for min del, hadde mye av skylda for.

Til hovedretten drakk vi  Les Becs Fins Côtes-du-Rhône Villages 2003 (bildet), en vin som virkelig satte sitt preg på kvelden. For en aroma! Av ukjent årsak ga den meg velbehagelige assiosasjoner med sitt kraftige bjørnebærspreg og snev av anis og røyk. Da jeg mot slutten av måltidet hadde igjen en liten skvett i glasset, vegret jeg meg for å drikke den opp – rett og slett fordi den luktet så godt at jeg ikke klarte å la den forsvinne. Om man bare kunne ta med seg en flakong med aroma hjem… sukk.

På servitørens forslag satt vi og skravlet og nøt den nydelige vinen en god stund før vi valgte oss en dessert. Mannen gikk for crème brûlée (94,-), mens jeg valgte sjokoladekrem (laget av Bocca sjokolade fra Nidar, servert med melkekaramell og vaniljeis: 89,-).

Jeg kan med hånden på hjertet si at denne desserten er noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv! Mannen ville smake, og jeg måtte spørre om han var sikker? For jeg visste at crème brûléen ville bli tam i forhold. Jeg hadde rett. Åh, for en lykke! For en opplevelse!

Totalt betalte vi ca 1780,- kroner (pluss rikelig med driks) for herligheten, og det var verdt hver bidige krone.

Forretten, desserten og rødvinen i tillegg til utmerket service og fine lokaler, gjorde denne kvelden til en opplevelse av de sjeldne, og jeg gir med glede restauranten en sekser på terningen.

Jeg kommer tilbake, Hildonen, jeg lover!

8 kommentar to “Jeg leker Robinson på en fredag”

  1. bamsemums said

    DÆVEN! Det hørtes mye bedre ut en min Grandiosa Lørdagspizza.:knegg:

  2. Sexy Sadie said

    Jeg har ikke spist i kveld. :fortvilet:

  3. turkis said

    Slike matopplevelser er blant høydepunktene i livet.

  4. allikin said

    From: Roar@2rok [mailto:roar@2rok.no]
    Sent: 20. januar 2007 14:19
    To: Geir
    Subject: SV: Henvendelse

    Hei Geir og Anita

    Ualminnelig hyggelig med en slik hyggelig tilbekemelding:o)

    Jeg har allerede hengt opp denne rosende mailen på tavla.

    Vennlig hilsen

    Roar Hildonen

    TO ROM OG KJØKKEN
    VIN BRASSERI BAR

    Carl Johansgt. 5

    7010 Trondheim

    E-post: roar@2rok.no

    http://www.toromogkjokken.no

    Tel: +4773568900

    Faks: +4773568901

    Mob: +4791310000

    ——————————————————————————–

    Fra: Geir
    Sendt: 19. januar 2007 22:24
    Til: roar@2rok.no
    Emne: Henvendelse

    Vil bare takke for en ubeskrivelig god aften hos dere i kveld.

    Maken til service, mat, drikke kan jeg ikke huske vi sist fikk servert.

    Herved (og atter en gang) anbefalt alle våre venner.

    Takk!

    Geir og Anita

  5. Avil said

    Du burde jo sende heile skiten. Kokken vil grine av lukke.

  6. allikin said

    Ja, men nå har jo Geir allerede sendt en mail, og jeg vil nødig virkesom en galning.

  7. turkis said

    Nå synes jeg alle skal kopiere mailen din og sende til To kokker, så virker du i alle fall som en galning.

  8. Avil said

    Dei kan jo berre google. Blåggen min er allereie googla av skuleelevar som skriv oppgåver om norrøn mytologi.

Legg igjen en kommentar