Que sera, sera

Det som skjer, det skjer

Ja, ja, ja!

Posted by Anita den september 15, 2008

Bruk bilbelte

Bruk bilbelte

 

Å glemme belte kan bli dyrere

Ja! Å doble avgiften er nesten litt pinglete. Tre- eller firedobling ville være mye bedre. Nei, dette er ikke ironi. Jeg har lenge gått og irritert meg over at det er så billig å «glemme» å ta på bilbelte. Jeg håper INDERLIG at dette vil få de «tøffe» ungdommene til å tenke seg om en ekstra gang også – selv om det er av gale grunner. I det minste gir det dem som egentlig ikke vil kjøre uten en unnskyldning for å kjøre med.

Med det samme vi snakker om bilbelter – hvorfor skal egentlig taxi-sjåførene slippe bilbelte? Det er jo ikke akkurat så veldig slitsomt å ta det av og på, så jeg skjønner ikke helt unnskyldningen med at de må ut og inn av bilen oftere enn andre.

Men voksne folk bør jo klare å tenke selv selvsagt; det er de unge, umodne jeg blør for.

Apropos unge – det har vært litt fokus på sikring av barn i bil i det siste, men fremdeles er det noen som ikke skjønner hvor viktig det er at bilbeltet ligger over skulderen til barnet og ikke under armen. Eller at fempunkts-selen faktisk må være stram over skuldrene. Eller hvorfor det er viktig at barn sitter bakovervendt så lenge som mulig. Hvorfor blir det ikke levert ut info omkring dette – for eksempel på barsel, i barnehagene og på skolen?

Også bussene da – uten belter. Skolebussene også!  De ekstra pengene man får inn (om noen) med høyere gebyrer for å kjøre uten belte, kan gå til belte i buss-prosjekter. Og alle nye busser må selvsagt ha belter uansett. Det går det vel an å kreve?

*river seg i håret*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: